Mușat & Asociații este întotdeauna cu un pas înainte în ceea ce privește evoluția cadrului legislativ și a mediului de afaceri, anticipând nevoile clienților și acționând că un deschizător de drumuri în domeniu.

Echipa noastră de Fuziuni, Achiziții și Privatizări consiliază clienți, vânzători și cumpărători, în aproape toate industriile, inclusiv în cele reglementate. Experiența noastră nu este doar vastă prin numărul mare de tranzacții în care am fost implicați, ci și profund sofisticată prin complexitatea mandatelor în care am acordat consultanță, practica de Fuziuni, Achiziții și Privatizări valorificând la maxim întreaga expertiză a firmei din celelalte arii de practică, inclusiv drept societar, finanțări, reglementare, dreptul concurenței, litigii și arbitraj.

Portofoliul nostru include toate tipurile de tranzacții M&A, locale sau cu elemente transfrontaliere, inclusiv:

  • achiziții, fuziuni și reorganizări la nivel de grup,
  • tranzacții implicând mai multe jurisdictii,
  • delistări,
  • asocieri, sau
  • achiziții prin privatizare, în care, urmare a implicării noastre în majoritatea privatizărilor importante din România, echipele noastre au o înțelegere unică pe piață, a interacțiunilor cu Statul Român, ministerele și instituțiile publice, indiferent de context, licitații competitive sau tranzacții specifice.

Un alt punct forte al practicii noastre îl reprezintă înțelegerea aprofundată a tot ceea ce înseamnă guvernanță corporativă specifică fuziunilor și achizițiilor. Echipele noastre de drept societar și litigii consiliază continuu acționarii și membrii consiliilor de administrație pe parcursul tranzacțiilor, fie ele private, sau prin intermediul pieței de capital, pentru depășirea acelor situații cu potențial litigios, sensibil sau de blocaj, frecvent întâlnite în astfel de operațiuni.

Printre clienții noștri se numără:

  • societăți publice și private, care variază de la mari companii multinaționale la societăți locale,
  • societăți cu capital privat și alți finanțatori, inclusiv capital de risc și fonduri suverane,
  • consilii de administrație ale societăților private sau publice/listate sau
  • membrii ai consiliilor de supraveghere pentru societăți private sau publice/listate

Mai jos puteți consulta unele dintre cele mai importante mandate ale practicii noastre de Fuziuni, Achiziții și Privatizări, împreună cu o serie de alte mandate reprezentative ale echipei noastre.

Mandate Importante.

O selecție a principalelor noastre proiecte include consultanță pentru:
  • Un grup elvețian specializat în produse chimice pentru construcții, cu privire la toate aspectele juridice românești ale achiziției de 5,2 miliarde EUR a unui furnizor global de produse chimice pentru construcții și soluții pentru industria construcțiilor de la o firmă globală de private equity.
  • Liderul global în soluții și servicii în tratarea apei, igienă și prevenirea infecțiilor, în ceea ce privește achiziționarea cu succes a principalului producător mondial de rășini schimbătoare de ioni, care sunt utilizate în aproape toate industriile, o tranzacție complexă de 3,4 miliarde USD care a implicat aproximativ 20 de jurisdicții pe șase continente. Jurisdicțiile implicate au inclus: SUA, Marea Britanie, Franța, Singapore, Germania, China, Polonia, Noua Zeelandă, Tunisia, Republica Cehă, Jersey, Turcia, India, Coreea, Japonia, Africa de Sud, Mexic, Australia, Israel și România.
  • O companie multinațională de automobile chineză, cu privire la aspectele juridice românești ale unui acord obligatoriu de asociere în participațiune 50/50 cu cea mai mare companie franceză producătoare de autovehicule, unul dintre liderii mondiali în acest sector, pentru lansarea unei noi companii de tehnologie a trenurilor de propulsie care își propune să devină lider mondial în dezvoltarea, fabricarea și furnizarea celor mai bune trenuri de propulsie hibride și a trenurilor de propulsie ICE de înaltă eficiență.
  • O firmă americană de capital privat cu sediul în New York, în achiziția unei participații majoritare într-o organizație de cercetare contractuală (CRO) care lucrează în parteneriat cu companii farmaceutice și de biotehnologie pentru a crea soluții personalizate care fac să avanseze noile medicamente – de la descoperire la realitate. Mandatul nostru a inclus toate aspectele legate de fuziuni și achiziții, due diligence, SPA și conformitatea cu ISD în România.
  • Un manager global de produse de investiții alternative, pentru clienți privați și instituționali, fondat în Bahrain în 1982, cu birouri în Statele Unite, Regatul Unit, Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite, India, China și Singapore și cu o valoare a activelor administrate de 34,2 miliarde USD, în legătură cu preluarea pachetului de 100% din  unul dintre cele mai importante centre de excelență din Europa în domeniul dezvoltării de software, care activează neîntrerupt pe piața românească din 1998, fiind unul dintre cei mai mari angajatori de software din România.
  • Un fond de investiții privat evaluat la câteva miliarde de dolari, privind achiziția în valoare de 400 milioane USD a operațiunilor de foraj și activelor conexe ale unei companii multinaționale care furnizează servicii și tehnologie pentru industria de petrol și gaze.
  • O importantă companie ce furnizează servicii în domeniul afacerilor și industriei, în legătură cu achiziția în valoare de 13,2 miliarde USD a 100% dintr-o companie lider mondial care lucrează în parteneriat cu clienții săi pentru a îndeplini cerințele tot mai mari de electrificare a vehiculelor.
  • O companie importantă de construcții navale și servicii maritime, în legătură cu achiziția în valoare de 500 milioane EUR a șantierului naval Mangalia de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering și, ulterior, privind asocierea în participațiune cu Statul Român.
  • Unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din Europa Centrală, în legătură cu achiziția celui mai mare grup farmaceutic din România. Aceasta a fost cea mai mare tranzacție de pe piața farmaceutică din România din perioada 2017-2018, cu o valoare de peste 300 milioane EUR.
  • O companie de bunuri de larg consum evaluată la 5 miliarde USD, în legătură cu vânzarea, în valoare de 2 miliarde USD, a diviziei sale producătoare de baterii și echipamente portabile de iluminat către unul dintre cei mai mari producători de baterii primare și produse portabile de iluminat la nivel mondial.
  • Una dintre cele mai mari corporații americane de tehnologie, cu privire la achiziția în valoare de 2,1 miliarde USD a unuia dintre cei mai importanți producători de dispozitive portabile inteligente pentru sănătate și fitness.
  • Un important jucător internațional din sectorul producției de materiale de construcții, în legătură cu achiziția tuturor companiilor din cadrul celei mai mari societăți din domeniul constructiilor din România. Achiziția, probabil cea mai mare tranzacție din domeniu, a avut loc în contextul fuziunii dintre cele două corporații, cu o valoare totală de 6,5 miliarde EUR.
  • O companie italiană de producție și furnizare a energiei electrice, lider în sectorul său de activitate, referitor la achiziția de succes, în valoare de 820 milioane EUR, a celei mai mari societăți de distribuție a energiei electrice din România, inclusiv realizarea unui amplu proces de due diligence și pregătirea documentelor de pozitiție, a ofertei obligatorii și a ofertei obligatorii finale.
  • Un important producător de vagoane deținut de un investitor german, în legătură cu achiziția a trei societăți (cei mai mari producători de vagoane din România), cu o valoare totală a tranzacției de aproximativ 150 milioane EUR.
  • Un grup de companii din domeniul productiei de cereale si al distributiei produselor agricole, în legătură cu vânzarea primului fabricant de produse imunologice veterinare în România către un important investitor din Asia (valoarea tranzacției este de peste 100 milioane de EUR).
  • Una dintre cele mai mari bănci din România, în legătură cu vânzarea către un grup de asigurări francez a pachetului majoritar de acțiuni deținut în cadrul diviziei sale de asigurări, în valoare de 100 milioane EUR.
  • O companie italiană care produce structuri de metal și oțel pentru construcții, cu privire la vânzarea către un investitor european a pachetului majoritar deținut în cadrul unei companii românești de profil, în valoare de 120 milioane EUR.
  • O companie italiană de distribuție a energiei, care se numără printre liderii europeni în domeniu, cu privire la privatizarea finalizată cu succes, în valoare de 112 milioane EUR, a două filiale ale Electrica S.A.
  • Cel mai mare producător de oțel din lume, cu privire la achiziția combinatului siderurgic din Galați, unul dintre cei mai mari producători de oțel din România, în urma unei tranzacții în valoare de 500 milioane USD.
  • Cel mai mare producător de oțel din lume, în legătură cu achiziția de la Autoritatea Română pentru Privatizare (AVAS) a trei companii românești de profil.
  • Consorțiul format din o companie globală de servicii financiare (Regatul Unit) și două marifirme locale de brokeraj, care a fost angajat de Guvernul României, prin Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru a supraveghea vânzarea unuia dintre primii trei operatori din domeniul telecomunicațiilor din România. Asistența echipei noastre de avocați s-a întins pe tot parcursul procesului de vânzare, incluzând un proces de due diligence cu privire la țintă, elaborarea strategiei de vânzare și realizarea tuturor celorlalte acțiuni necesare pentru a finaliza procesul de vânzare.
  • Sindicatul format din trei grupuri financiar-bancare majore la nivel regional și mondial, împreună cu Ministerul Economiei și o societate importantă în domeniul electrictății deținută de Statul Român, în legatură cu IPO-ul Electrica în valoare de 440 milioane EUR, pentru admiterea la tranzacționare la Bursa de Valori București și emiterea de GDR-uri. Tranzacția a fost considerată drept cea mai mare tranzacție de pe piața de capital realizată vreodată în România.
  • Ministerul Economiei, cu privire la oferta publică secundară de la Bursa de Valori București pentru vânzarea, de către Statul Român, a 15% din acțiunile deținute la operatorul național de rețea și transport de gaz, precum și vânzarea a 15% din acțiunile deținute la operatorul național de sistem și transport de electricitate, cu o valoare totală a tranzacției ce a depășit 109 milioane EUR (cea mai mare tranzacție de pe piețele de capital de la momentul respectiv).
  • Ministerul Economiei, cu privire la oferta publică de la Bursa de Valori Bucuresti pentru vânzarea a 10% din capitalul social deținut la producătorul național de energie nucleară la Bursa de Valori București, în cadrul unei tranzacții de peste 70 milioane EUR (cea mai mare tranzacție de pe piața de capital de la momentul respectiv).
  • Un mare grup financiar belgian, în legătură cu achiziția în valoare de 75 milioane EUR a unei o importante societăți independente de leasing din România, și a celei mai mari socități de brokeraj și administrare a activelor.
  • Un important fond de investiții paneuropean, în legătură cu achiziția unei importante companii de tehnologie și servicii inovatoare de mobilitate și a mai multor societăți private din România, în valoare de peste 200 milioane EUR.

Alte mandate reprezentative.

O selecție a mandatelor noastre din domeniu include consultanță pentru:
  • Unul dintre cei mai importanți jucători europeni din sectorul imobiliar, cu privire la oferta de achiziție a uneia dintre cele mai noi clădiri de birouri de pe piața imobiliară din România.
  • O importantă companie de producție și furnizare a energiei electrice, în ceea ce privește pregătirea și implementarea unui set de bune practici în materie de fuziuni și achiziții pentru tranzacțiile de fuziuni și achiziții care implică societatea, acțiunile și acționarii acesteia.
  • Un lider de piață european în producția de lenjerie intimă pentru femei, cu o tradiție de aproape un secol pe această piață), cu privire la vânzarea către un investitor israelian major a activității sale legate de fabricarea, comercializarea și vânzarea de îmbrăcăminte fără cusături și relocarea într-o nouă unitate (inclusiv cu privire la aspectele legate de autorizare). Mandatul nostru a constat, de asemenea, în negocieri extinse cu privire la acordul de transfer al afacerii, consultanță în materie de drept fiscal și de mediu pentru fabrica sa din România.
  • O corporație multinațională din industria alimentară în cadrul proiectului de achiziție a unuia dintre cei mai mari jucători din industria avicolă din România. Mandatul a acoperit toate aspectele legate de fuziuni și achiziții ale tranzacției, de la due diligence la revizuirea contractului de vanzare, structurarea tranzacției, concurență și sprijin pentru investițiile străine directe.
  • Un grup internațional integrat de bănci și asigurări în cadrul proiectului de achiziție a unei instituții de credit din România. Consultanța a acoperit toate aspectele bancare și de fuziuni și achiziții ale tranzacției.
  • O corporație americană multinațională, din domeniul farmaceutic și al tehnologiilor medicale, cu privire la restructurarea corporativă a activității sale. Mandatul a acoperit organizarea restructurării propuse, consultanță în materie de reglementare, pregătirea documentației de restructurare corporativă și aprobările corporative și de reglementare relevante.
  • Un lider mondial în domeniul securității cibernetice, cu privire la restructurarea corporativă a unora dintre filialele sale, inclusiv a filialei din România. Mandatul a acoperit organizarea restructurării propuse, consultanță în materie de reglementare, pregătirea documentației de restructurare corporativă și aprobările corporative și de reglementare relevante.
  • Unul dintre cei mai mari furnizori din industria auto la nivel mondial cu privire la aspectele juridice românești privind achiziția unei afaceri globale de siguranță activă cu prezență și în România. Mandatul a acoperit toate aspectele de fuziuni și achiziții ale tranzacției, de la due diligence la revizuirea contractului de vânzare, structurarea tranzacției și finalizarea acesteia.
  • O societate românească specializată în proiectarea și execuția de instalații militare de nivel NATO, în probleme complexe pentru punerea în aplicare a unor schimburi de acțiuni și acorduri de investiții.
  • Un producător mondial de top de produse pentru controlul mișcării, în legătură cu achiziția unei societăți pionier în producția unui dispozitiv inteligent ce integrează într-o singură unitate și controler-ul și drive-ul, aceasta fiind o soluție eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru multe aplicații de control al mișcării, prezent în peste 75 de țări.
  • Unul dintre cele mai importante fonduri de investiții din România, în legătură cu implementarea unei oferte publice inovatoare în Romania, de răscumpărare a acțiunilor sale prin schimbul cu acțiuni într-o societate listată din portofoliul său.
  • Un important producător la nivel mondial de minerale industriale, în legătură cu achiziția întregii participații a unei companii de import și distribuție de produse chimice, în valoare de mai multe milioane de euro.
  • Un lider global în domeniul tehnologiei și ingineriei, în cadrul unei vânzări a două divizii producătoare de motoare electrice către o altă corporație.
  • O sucursală a unei companii petroliere canadiene, privind transferul a 40% din perimetrul EX-27 Muridava din platoul continental al Mării Negre către sucursala unei companii irlandeze listată la bursele de valori din Londra și Dublin.
  • O companie internațională de top din domeniul sănătății, în legătură cu transferul activelor și restructurarea afacerilor internaționale ale grupului (inclusiv în România), respectiv separarea și transferul Diviziei Produse către o companie de farmaceutice din SUA.
  • O companie de talie mondială din domeniul energiei, implicată în explorarea, dezvoltarea și producția de petrol și gaze naturale în diverse părți ale globului, în legătură cu transferul finalizat cu succes a participației de 65% în zona de apă adâncă din Perimetrul 15 Midia din arealul românesc al Marii Neagre.
  • Guvernul României, ca parte a unui consorțiu care cuprindea și un lider mondial în domeniul consultanței și o companie de soluții de mobilitate, în legătură cu încercarea de privatizare a Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A.
  • Al doilea cel mai mare producător, comerciant și distribuitor de băuturi răcoritoare din lume, cu privire la achiziția în valoare de 98 milioane USD a unei fabrici de îmbuteliere din România.
  • Un important grup imobiliar la nivel regional, cu privire la achiziția în valoare de 78 milioane EUR a 50% din acțiunile deținute de către n grup american de investiții în compania care a dezvoltat un proiect imobiliar major, constând într-un centru comercial și cinci clădiri individuale de birouri, valoarea investiției depășind 300 milioane EUR.
  • O mare bancă israeliană, cu privire la achiziția în valoare de 41,7 milioane USD a unei bănci din România. Am acordat consultanță cu privire la contractul de vânzare-cumpărare, aspecte de drept imobiliar și concurență, precum și aspecte privind piețele de capital, în legătură cu delistarea acțiunilor băncii achiziționate de la tranzacționare la Bursa de Valori București.
  • O companie ungară de telecomunicații, cu privire la achiziția în valoare de 30 milioane USD a două companii ce oferă servicii de internet și telefonie.
  • Guvernul României, în legătură cu achiziția în valoare de 52 milioane USD a unei bănci românești de către un grup financiar-bancar austriac, în primul proiect de privatizare, încheiat cu succes, a unei bănci de top din România.
  • Guvernul României, în legătură cu achiziția celui mai mare producător de aluminiu din țară.
  • Divizia de capital al unui mare conglomerat american cu activitate ca energie, sănătate și o importantă bancă de investiții portugheză, în legătură cu achiziția cu succes, în valoare de 88 milioane USD, a unui pachet de 45% acțiuni în una dintre cele mai mari bănci românești, a doua privatizare a unei bănci în România.
  • O corporație internațională implicată în explorarea și producția de petrol și gaze naturale, cu privire la vânzarea întregii sale activități petroliere din România către o companie globală de investiții.
  • O companie globală de tehnologie, în legătură cu integrarea în România a fostelor afaceri ale unor companii cunoscute din domeniul telecomunicațiilor, prin furnizarea de servicii de integrare corporativă în ceea ce privește consolidarea entităților existente în România în urma achiziției, prin oferte publice de schimb,urmate de o procedură de retragere obligatorie.
  • O companie internațională de investiții, privind achiziția operațiunilor celui mai mare lanț de restaurante de tip fast-food, tranzacție ce a inclus 67 de restaurante, 19 cafenele și franciza locală. Mușat & Asociații a fost implicată în toate etapele procesului de achiziție, inclusiv în realizarea unui raport extins de due diligence, participarea directă la negocierile dintre client și lanțul de restaurante, precum și negocierile cu grupul bancar care a finanțat o pare din prețul de achiziție.
  • O companie multinațională de tehnologie, în legătură cu o separarea diviziei sale de servicii și transferul acesteia către o altă companie globală de servicii IT. Echipa noastră a oferit consultanță juridică din perspectivă corporativă și de reglementare în toate etapele premergătoare transferului afacerii, pentru a îndeplini toate condițiile necesare pentru preluare.
  • O companie de investiții în energie, în legătură cu potențialele vânzări ale participațiilor deținute în filialele din România ale unor companii de utilități energetice.
  • Unul dintre cei mai importanți furnizori de utilități deținut de statul român, ca parte a unui consorțiu care cuprindea și și o firmă internațională de consultanță și o bancă de investiții, pe parcursul etapelor de pregătire și derulare a procesului de privatizare a unei companiide furnizare a energiei electrice.
  • O companie internațională din domeniul energiei, cu privire la achiziția mai multor societăți din domeniul energiei deținute de statul român, printre care o termocentrală localizată în Brăila, cu o capacitate de 800 MW, implicând investiții de peste 1 miliard EUR.
  • Un dezvoltator important în domeniul energiei fotovoltaice și furnizor de panouri solare din Spania, cu privire la achiziția a două centrale electrice solare deținute de un om de afaceri local, cu o capacitate instalată de 130 MW, valoarea totală a proiectului depășind 200 milioane EUR.
  • Un important grup american de investiții, cu privire la trei tranzacții confidențiale separate, cu o valoare de ordinul milioanelor de euro, care au implicat trei fabrici producătoare de piese de schimb pentru mărci auto cunoscute, deținute de afiliatul său din România.
  • O companie farmaceutică multinațională, în legătură cu divizarea lanțului său de farmacii și constituirea unei filiale locale. De asemenea, ne-am ocupat și de vânzarea acțiunilor în filiala din România către cel mai mare lanț de farmacii din țară.
  • Cea mai importantă societate americană de comerț electronic și cloud computing, în legătură cu înființarea mai multor puncte de lucru, care să fie utilizate ca parte a procesului de expansiune regională pentru găzduirea mai multor echipe de ingineri care lucrează la sistemele de operare, precum și la tehnologiile de virtualizare și de rețea ale companiei respective.
  • O companie americană listată din sectorul biofarmaceutic, fondată în urma divizării unei companii farmaceutice mai mari, în legătură cu selectarea formei de organizare juridică (opțiuni disponibile, norme de guvernanță corporativă etc.), adaptarea modelului de business la legislația română, probleme fiscale, precum și sprijin efectiv la formarea și înființarea companiei.
  • O societate deținută de stat și o bancă națională de dezvoltare înființată în 2004 în urma unei fuziuni între patru organizații guvernamentale, acționând ca operator de program pentru programele de inovație în industria ecologică din Bulgaria, Polonia și România și pentru fondul global pentru decența în muncă și dialog tripartit care finanțează proiecte în 12 țări, cu privire la înființarea unei reprezentanțe locale în România care să se ocupe de subvențiile SEE.
  • Unul dintre cei mai mari furnizori la nivel mondial de servicii financiare destinate consumatorilor, în legătură cu un proces de restructurare multi-jurisdicțional la nivel european.
  • Un furnizor european de software financiar, privind achiziția pachetului minoritar în cadrul filialei sale din România și, ulterior, vânzarea întregii sale participații.
  • Un producător de gaze industriale, în legătură cu transferul activităților aparținând serviciilor de îngrijire la domiciliu de la filiala sa din România către o nouă entitate română din cadrul aceluiași grup.
  • O companie farmaceutică americană, în legătură cu divizarea serviciilor sale. Mușat & Asociații a oferit asistență juridică pe parcursul întregului proces de divizare, în ceea ce privește toate aspectele juridice românești ale tranzacției.
  • O societate importantă din domeniul agricol, în legătură cu un proces de restructurare intra-grup, care implica, printre altele, transferul indirect al participațiilor în filiala din România și, de asemenea, în legătură cu distribuția de dividende de către filiala română către asociații săi.
  • Un jucător la nivel global în domeniul soluțiilor integrate de energie, specializat în dezvoltarea, producția și comercializarea bateriilor și sistemelor de stocare a energiei pentru aplicații industriale, de tehnologie avansată și pentru consumatori, în legătură cu un potențial transfer al participației minoritare în cadrul filialei sale din România către anumiți angajați-cheie.
  • O societate cu sediul în Emiratele Arabe Unite, privind implementarea deciziei de a intra pe piața suplimentelor nutritive din România, prin oferirea de asistență juridică cientului cu privire la toate aspectele procesului, inclusiv pregătirea, negocierea și implementarea tuturor etapelor proiectului.
  • Un lider european în producția de echipamente pentru autovehicule pentru extinderea afacerii în România, prin achiziția unei societăți specializate în producția pieselor din plastic din industria auto. Asistența juridică oferită de Mușat & Asociații a constat, printre altele, în realizarea unui raport extins de due diligence împreună cu pregătirea și negocierea documentației legate de tranzacție.
  • O societate de investiții, privind achiziția operatorului unor puncte de lucru de vânzare de produse electronice de top în România, oferind asistență juridică pe parcursul întregului proces de achiziție.
  • O companie internațională de investiții, parte a unui grup bancar, în legătură cu achiziția de către companie a 50% din participația deținută în cadrul unei alte societăți de către o companie din Cipru. Tranzacția a fost precedată de o evaluare aprofundată a actului constitutiv al societății țintă și a acordului acționarilor, în vederea evaluării posibilelor opțiuni juridice de care dispune compania pentru a achiziționa 100% din capitalul social al societății țintă.
  • Un furnizor global de servicii de tehnologie informațională care produce echipamente wireless, radiouri tactice, sisteme electronice, echipamente pentru vizibilitate nocturnă și antene terestre și spațiale care să fie utilizate de către guvern, în sectoarele de apărare și comercial, în legătură cu separarea unei activități desfășurate prin intermediul filialei sale locale în vederea pregătirii transferului acesteia către o altă companie internațională.
  • Cel mai important furnizor global de tehnologie pentru caracterizarea rezervoarelor, foraj, producție și procesare pentru industria petrolului și gazelor, în legătură cu realizarea tuturor formalităților și acțiunilor necesare din perspectivă corporativă în vederea implementării fuziunii prin contopire aflată în curs între 2 (două) filiale românești.
  • Un furnizor de top de software pentru activitatea comercială din Europa Centrală și de Est, în legătură cu o fuziune intra-group.
  • Un grup de companii localizat în Berlin, independent din punct de vedere comercial și tehnologic, care activează în domeniul energiei, gazelor naturale, apei, mineritului, cimentului și transportului, în legătură cu potențiala achiziție a operațiunilor miniere deținute de statul român (al doilea zăcământ de minereu de cupru ca mărime din România).
  • O companie internațională de construcții de origine chineză, în legătură cu participarea într-un proces de licitație organizat de Statul Român în vederea construirii și operării unității de producere de energie electrică cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpuștești.
  • Cea mai mare companie din domeniul muzical din lume, cu privire la intenția sa de a achiziționa o companie importantă din România, ce funcționează în domeniul media, printr-un transfer de acțiuni.
  • O importantă societate de investiții de capital privat independent, în legătură cu achiziția potențială a unei participații de 70% din cadrul unei importante societăți de construcții din Spania, precum și în legătură cu achiziția indirectă a filialelor acesteia.
  • Departamentul pentru Energie și un complex energetic de stat, ca parte a unui consorțiu cu o firmă de consultanță, în legătură cu majorarea de capital social al complexului energetic, prin emiterea de acțiuni noi și vânzarea unei participații de 51% către un investitor străin.
  • O companie internațională de energie verde, în legătură cu achiziția finalizată cu succes a cinci proiecte de producere a energiei electrice din surse regenerabile fotovoltaice, incluzând realizarea unui raport extins de due diligence, negocierea structurii tranzacției și pregătirea și negocierea documentelor tranzacției.
  • Unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din România deținut de stat, în legătură cu fuziunea prin absorbție a unuia dintre cei mai mari producători de energie electrică și termică din țară.
  • Unul dintre cei mai importanți producători de bere din lume, cu operațiuni pe cinci continente, în legătură cu vânzarea finalizată cu succes a unor active, instalații și echipamente pentru utilizarea apei.
  • Un important fond de investiții germano-american, în legătură cu achiziția mai multor proiecte fotovoltaice în România, cu o capacitate instalată totală de 500 MW.
  • O companie internațională de energie, în legătură cu achiziția, dezvoltarea și construirea unei centrale eoliene de producere a energiei electrice în România, cu o capacitate instalată de 50 MW, inclusiv în legătură cu structurarea și negocierea achiziției echipamentelor relevante, contractelor de vânzare-cumpărare, contractelor EPC și O&M.
  • O companie de energie verde în legătură cu achiziția a șapte proiecte de producere a energiei electrice din surse eoliene, cu o capacitate instalată totală de 130 MW.
  • Unul dintre furnizorii de top de servicii de proiectare, achiziții și construcție (EPC) din sectorul energetic, cu privire la finalizarea vânzării unui pachet minoritar de acțiuni, printr-o vânzare directă combinată cu o majorare de capital, în valoare totală de 70 milioane EUR.
  • Un dezvoltator spaniol de top în domeniul energiei regenerabile, cu privire la dezvoltarea și vânzarea unui parc eolian cu o capacitate instalată de aproximativ 250 MW, situat în Dobrogea.
  • Un producător local de top de bunuri de larg consum, în vederea vânzării segmentului de semințe și oleaginoase către un grup german important.
  • O companie auto din Israel, în legătură cu achiziția a două entități care făceau parte dintr-un grup auto – un importator român al mărcilor de automobile italiene și partenerul local al unei mărci japoneze.
  • Un furnizor internațional de soluții de construcții, în legătură cu achiziția filialelor românești ale unui grup european de construcții, în cadrul unei tranzacții în valoare de 24,5 milioane EURO.
  • O companie de diagnosticare medicală, în legătură cu achiziția în valoare de aproximativ 17,5 milioane EURO a mai multor active ale unei companii locale importante din domeniul diagnosticării și tratării diabetului.
  • O companie de energie, cu privire la achiziția unuia dintre cei mai importanți furnizori privați locali de electricitate.
  • O companie de energie, în legătură cu achiziția unui parc eolian cu o capacitate instalată de 200 MW (operațional în momentul de față).
  • O companie de top în domeniul managementului riscului și al brokerajului de asigurări, în vederea achiziției celei mai importante societăți de brokeraj în asigurări din România.
  • Un grup media și un operator de televiziune, în legătură cu achiziția unei mărci de televiziune de la un operator local, precum și în legătură cu achiziția în valoare de 22,5 milioane EURO a celui mai important post de radio FM din România și a unui post de televiziune local.
  • Un grup media și un operator de televiziune, în legătură cu achiziția unei societăți care deține un post de radio.
  • Un producător global de băuturi și snack-uri, cu privire la achiziția, în valoare de 20 milioane EURO, a unui producător român de chips-uri, snack-uri și popcorn.
  • O companie globală de tehnologie, în legătură cu asocierea sa în participațiune cu o companie locală activă în industria propulsiei prin reacție.
  • O asociere în participațiune între un trust bancar și un grup internațional, în legătură cu achiziționarea unei mari societăți de asigurări din România.
  • O instituție financiară europeană cu sediul în Italia, în legătură cu achiziția unei bănci românești și a unei cote importante din acționariatul unei societăți de leasing.
  • Un producător global de anvelope, în preluarea unei părți dintr-un grup local și a filialelor de distribuție și furnizare ale acestuia.
  • Fondul Proprietății de Stat, în procesul de privatizare al unui important producător național de aluminiu.

Avocați