Anca a reprezentat numeroși clienți în toate etapele procedurilor și investigațiilor desfășurate de autoritățile de concurență, atât la nivel național, cât și la nivelul UE.
Anca este recunoscută și pentru vasta sa experiență în dreptul proprietății intelectuale (DPI), inclusiv în proceduri și litigii complexe de anulare a brevetelor de invenții, redactarea și negocierea contractelor de licențiere a mărcilor și a brevetelor, acordurilor de franciză, precum și în aspecte legate de gestionarea și valorificarea portofoliilor de DPI. Anca este unul dintre cei mai reputați avocați în dreptul farmaceutic și dreptul proprietății intelectuale din România, oferind asistență juridică integrată unora dintre cei mai importanți clienți din această industrie.
Anca a asistat clienți dintr-o gamă largă de industrii, inclusiv construcții, farmaceutice, dispozitive medicale, software, internet, retail, industria alimentară, industria berii, cosmetice, mass-media, sectorul bancar, asigurări & pensii.
A asistat unul dintre cei mai importanți producători globali de produse farmaceutice și de echipamente pentru diagnostic, în legătură cu prima investigaţie din România care a vizat un presupus abuz de poziţie dominantă în industria farmaceutică.
A asistat un important producător croat de medicamente, în legătură cu investigaţia derulată de Consiliul Concurenţei cu privire la o pretinsă încălcare a normelor de concurență atât la nivel naţional, cât şi la nivelul UE, prin restricționarea comerţului paralel.
A asistat un important grup italian din domeniul energiei și utilităților, cu privire la autorizarea concentrării economice de către Comisia Europeană, ocazionate de achiziţia pachetului majoritar de acțiuni în cadrul uneia dintre cele mai mari societăţi distribuitoare de energie electrică din România, precum și menținerea relației cu Comisia Europeană în chestiuni privitoare la ajutorul de stat ce decurg din privatizarea companiei. Aceasta a fost prima notificare de concentrare economică privitoare la o tranzacție din România, trimisă către Comisia Europeană, ulterior aderării la Uniunea Europeană.
A asistat unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de medicamente, în legătură cu inspecțiile inopinate și investigația declanșată de Consiliul Concurenței din România pe piața insulinei. Precum și în procedurile și litigiile având ca obiect anularea deciziei Consiliului Concurenţei.
A asistat cel mai mare producător de medicamente din Franța și subsidiara din România, în legătură cu stabilirea unor sisteme de furnizare de urgență a produselor, în așa fel încât să fie respectate cerințele legii concurenței.
A asistat o companie biofarmaceutică globală și mai multe subsidiare din România, cu privire la protecția brevetelor sale în contextul amenințării privind lansarea în România a unor variante generice ale medicamentelor sale cel mai bine vândute, cu mai mult de 5 ani înainte de expirarea protecției brevetului.
A asistat una dintre cele mai mari companii farmaceutice și de îngrijire medicală din lume, cu privire la o gamă largă de aspecte juridice, precum (i) încheierea unui Protocol cu Casa Națională de Asigurări în vederea suportării costurilor suplimentare ce le revin pacienților în urma achiziționării produselor companiei, în contextul noului TRP (Compensarea prețului de referință), (ii) accesul la datele medicale de la un centru privat de dializă, (iii) încheierea unui acord de servicii cu Euromedic, unul dintre cele mai mari spitale private din România (iv) evidențierea opțiunilor de transfer al costurilor pentru plata taxei claw-back către un Minister (v) aspectele de reglementare privind relațiile dintre companiile farmaceutice și profesioniștii din domeniul sănătății, etc.
A asistat una dintre cele mai importante companii de tehnologie la nivel mondial, în ceea ce privește aspectele privind drepturile de proprietate intelectuală legate de lansarea versiunii în limba română a unuia dintre cele mai mari magazine de muzică și videoclipuri on-demand.