Mușat & Asociații este întotdeauna cu un pas înainte în ceea ce privește evoluția cadrului legislativ și a mediului de afaceri, anticipând nevoile clienților și acționând că un deschizător de drumuri în domeniu.

Arii de practică

Concurență și Antitrust
Dreptul Uniunii Europene
Drept Farmaceutic și Medical
Proprietate Intelectuală
Drept Societar și Comercial

Constanța Duță (Cărbune) este specializată în dreptul concurenței și drept european, oferind asistență juridică în numeroase probleme de reglementare unora dintre dintre cele mai importante companii locale sau internaționale care își desfășoară activitatea în România.

Constanța acordă consultanță clienților în aspecte privind înțelegerile verticale și orizontale, potențialul abuz de poziție dominantă, participarea necorespunzătoare la asociațiile profesionale, notificarea concentrărilor economice, precum și notificarea investițiilor străine directe. Clienții asistați activează în diverse industrii precum cea de retail, farmaceutică, alimentară, transport și energie.

Constanța reprezintă în mod frecvent clienții în fața Consiliului Concurenței, având o experiență bogată în ceea ce privește contestarea amenzilor și sancțiunilor dispuse de Consiliul Concurenței. Constanța este recunoscută ca un avocat experimentat, demonstrând implicare, atenție la detalii, pragmatism și determinare în mandatele pe care le gestionează.

  • Educație
  • Limbi
  • Calificări și Carieră
  • Mandate
  • Afilieri
  • Experiență în practica juridică: 5 ani
  • Experiență în cadrul Mușat & Asociații: 5 ani
  • Senior Associate: 2024 - prezent
  • Associate: 2019-2023
  • (2021) – Admis ca avocat definitiv, Baroul București
  • (2019) – Admis în profesia de avocat, Baroul București
(2021) – Diplomă de Master în Dreptul Uniunii Europene, Universitatea București
(2019) – Diplomă de Licență, Universitatea București, Facultatea de Drept
(2018) – Diplomă de Licență, Université Paris I Panthéon-Sorbonne, Collège Juridique franco-roumain d’études européennes
  • Engleză
  • Franceză
  • Română
  • Rusă

A asistat un producător european de produse lactate, prin intermediul filialei sale locale, în cadrul unui litigiu (faza finală a recursului) împotriva Consiliului Concurenței având ca obiect anularea amenzii aplicate în cadrul primei investigații a autorității naționale de concurență privind înțelegeri anticoncurențiale în sectorul alimentar.

A asistat unul dintre cele mai importante grupuri de comerț și turism din Europa, prin intermediul filialei sale locale, în legătură cu aspectele de concurență incidente în activitatea zilnică a societății și în relațiile cu furnizorii săi și alți parteneri de afaceri.

A asistat un grup global de tehnologie pentru mobilitate și un producător de automobile, care se concentrează pe dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de vehicule de pasageri, în legătură cu un joint-venture cu o companie franceză de automobile pentru a lansa o nouă companie de tehnologie a grupului motopropulsor, care își propune să devină lider mondial în dezvoltarea, fabricarea și furnizarea celor mai bune grupuri motopropulsoare hibride și a grupurilor motopropulsoare ICE cu eficiență ridicată.

A asistat o companie biofarmaceutică bazată pe cercetare, specializată în descoperirea, dezvoltarea și comercializarea de medicamente inovatoare, în reorganizarea parțială a sistemului său de distribuție în România și a prezenței sale directe în România.

A asistat unul dintre aeroporturile cele mai dinamice și cu cea mai rapidă creștere din România, în legătură cu investigația lansată de Consiliul Concurenței din România privind un presupus abuz de poziție dominantă al aeroportului pe piața furnizării accesului la infrastructura aeroportuară către companiile de handling la sol.

A asistat unul dintre cei mai mari producători de aparate electrocasnice din lume, în contestarea unei decizii de sancționare emise de Consiliul Concurenței în legătură cu un presupus cartel între producătorii și distribuitorii de echipamente electrice și electronice (EEE) și asociațiile de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sub forma unor campanii de tip buy-back.

A asistat o filiala locală a unui producător japonez de scule electrice, în legătură cu modificările aduse contractelor sale de distribuție din România, respectiv implicațiile acestora din punctul de vedere al dreptului concurenței asupra întregului sistem de distribuție operat la nivel național.

A asistat un unul dintre cei mai longevivi și renumiți producători români de aparate electronice, în faza administrativă precum și în cea judiciară în legătură cu o investigație declanșată de Consiliul Concurenței pe piața contoarelor de energie electrică și a sistemelor de măsurare a energiei din Româânia, în vederea identificării eventualelor trucări de licitații și a altor practici de coluziune/de împărțire a pieței.

  • Membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, din 2019