Gheorghe Mușat a participat în calitate de avocat coordonator la o serie de fuziuni și achiziții de renume, precum și la cele mai importante privatizări din România, acordând asistență juridică de specialitate fie Guvernului României, fie investitorilor privați (corporații multinaționale sau mari companii locale).
Cunoașterea detaliată a problemelor întâmpinate de investitorii străini în România, o profundă înțelegere a pieței românești, precum și capacitatea de previzionare a tendințelor legale și de afaceri îi oferă lui Gheorghe Mușat un avantaj de neegalat în ceea ce privește mandatele de fuziuni și achiziții/privatizări, drept bancar, finanțarea proiectelor, drept societar și soluționarea litigiilor.
Gheorghe Mușat este fondatorul și președintele Consiliului de Conducere al societății Mușat & Asociații, fiind totodată implicat activ în practica avocațială. De peste 40 de ani, Gheorghe Mușat apără cu profesionalism interesele clienților săi.
Gheorghe Mușat este invitat în mod frecvent să susțină conferințe și prezentări pe teme legate de reorganizări, privatizări, fuziuni și achiziții, dar și pe alte subiecte ce privesc climatul general de afaceri și investițiile străine în România.
A asistat cel mai are jucător din piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, cu privire la oferta publică primară pentru 105% din acțiunile companiei și admiterea la tranzacționare a acestora pe Bursa de Valori București, precum și consultanță privind admiterea la tranzacționarea pe Bursa de Valori din Londra a certificatelor globale de depozit (GDR). Acțiunile emitentului au fost admise la tranzacționare pe Bursa de Valori București, iar GDR-urile au fost admise pe Bursa din Londra. Aceste două operațiuni au atras fonduri record de aproximativ 440 mil. euro.
A asistat unul dintre cei mai mari jucători din Europa în domeniul energiei în două arbitraje complexe aflate pe rolul Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris, cu o valoare cumulată a pretențiilor care depășește 850 mil. euro.
A asistat un investitor străin (în calitate de reclamant) împotriva statului român într-un arbitraj complex în fața Curții Internaționale de Soluționare a Disputelor din Washington – ICSID, cu o valoare totală a pretențiilor de peste 400 mil. euro, rezultat în urma încălcării de către statul român a tratatului bilateral de promovare și protecție reciprocă a investițiilor, încheiat între România și Suedia, care prevede, printre altele, aplicarea unui tratament corect și echitabil tuturor investitorilor străini, precum și obligația statului de a nu expropria investițiile.
A asistat una dintre companiile internaționale de top în domeniul construcțiilor de infrastructură, cu privire la participarea la licitația organizată de statul român pentru construcția și operarea unei hidrocentrale de mare capacitate cu acumulare prin pompaj.
A asistat unul dintre cei mai mari jucători din industria de gaz natural și rafinare din România cu privire la achiziția în valoare de 90 mil. euro a acțiunilor disponibile la tranzacționare ale unei subsidiare a clientului cu operațiuni în domeniul resurselor naturale; până în prezent, aceasta rămâne oferta publică obligatorie cu cel mai mare succes realizată vreodată pe Bursa de Valori București.
A acordat asistență juridică autorităților statului român în legătură cu oferta publică derulată pe Bursa de Valori București cu privire la vânzarea de către statul român a participației de 15% deținute la un mare operator național de transport de gaz natural, dar și la vânzarea participației de 100% deținute la cel mai are jucător din piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, două tranzacții finalizate cu succes a căror valoare depășește 400 mil. euro.
A fost consilier juridic principal pentru o mare bancă comercială din România, în legătură cu vânzarea pachetului majoritar de acțiuni deținut în cadrul unei companii de asigurări din România, în valoare de 100 mil. euro.
A asistat unul dintre cei mai mari jucători din Europa în domeniul energiei cu privire la achiziția mai multor societăți din domeniul energiei deținute de statul român, printre care Termocentrala Brăila, cu o capacitate de 800 MW, cu o investiție totală de peste 1 miliard de euro.