Iulian și-a adus aportul la tranzacții complexe care implică componente public-private și B2B, inclusiv privatizări, PPP-uri, concesiuni, fuziuni și achiziții transfrontaliere.
Cu o experiență vastă în domeniul Dreptului Societar & Comercial, el a oferit consultanță clienților în materie de asocieri în participațiune, aspecte de reglementare și contracte comerciale în diverse domenii, incluzând Energie, Mediu, Tehnologie și Transporturi. De asemenea, s-a remarcat în domeniul Achizițiilor Publice, asistând corporații multinaționale în proiecte importante de infrastructură civilă și achiziții militare strategice.
În plus, Iulian sprijină companiile globale în soluționarea unor chestiuni din domeniul TMT, comerț electronic, protecția datelor și active digitale, colaborând îndeaproape cu giganții din telecomunicații, media și tehnologie.
Ca absolvent al unor universități de top, el face, de asemenea, dovada unor cunoștințe aprofundate în domeniul maritim, al aviației și al transporturilor terestre, precum și în zona dreptului Uniunii Europene, elemente care s-au dovedit cheie în gestionarea abilă și eficientă a litigiilor, arbitrajelor, medierilor și tranzacțiilor necontencioase.
A asistat un grup de top specializat în construcții din Turcia, inclus în lista Top International Contractors alcătuită de publicația americană „Engineering News Record”, care activează în proiecte internaționale de infrastructură, autostrăzi, drumuri expres, sisteme de cale ferată și metrou, conducte de gaz/petrol, baraje și centrale hidroelectrice etc., în chestiuni contencioase și necontencioase legate de participarea la diverse proceduri de atribuire a contractelor de proiectare și construcție pentru execuția de autostrăzi în România.
A asistat cel mai mare antreprenor de foraj marin din lume, raportat la venituri, cu privire la aspecte de reglementare și de natură contractuală legate de implicarea acestuia în forajul de mare adâncime pe platforma offshore din România, inclusiv mișcarea transfrontalieră care implică navele de foraj ale acestuia în Marea Neagră.
A asistat un manager global de produse de investiții alternative, pentru clienți privați și instituții, fondat în Bahrain în 1982, cu birouri în Statele Unite, Marea Britanie, Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite, India, China și Singapore și o valoare a activelor administrate de 34,2 miliarde USD, în legătură cu preluarea pachetului de 100% din acțiunile unuia dintre cele mai importante centre de excelență din Europa în domeniul dezvoltării de software, activ pe piața românească din 1998, cu peste 400 de angajați.
A asistat una dintre cele mai mari companii de construcții navale din lume, cu o experiență de peste 140 de ani, în ceea ce privește derularea unei proceduri de achiziții publice militare, în toate etapele sale, care a implicat, printre altele, negocierea unui contract-cadru pentru dezvoltarea de nave militare, contracte subsecvente, obligații de compensare, având o valoare potențială a tranzacției de peste 1 miliard EUR.
A asistat o companie americană lider în domeniul tehnologiei, activă la nivel internațional, care furnizează echipamente wireless, radiouri tactice, sisteme electronice destinate a fi utilizate în sectorul guvernamental, de apărare și comercial, în legătură cu diverse proceduri de achiziții publice derulate de entități românești care activează în domeniul militar (de exemplu, CN Romtehnica; Ministerul Apărării Naționale), precum și în relația cu Oficiul de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială în legătură cu obligațiile de compensare.
A asistat un lider mondial în domeniul tehnologiei și ingineriei, în legătură cu divizarea activității sale, precum și cu restructurarea portofoliului său, inclusiv a mai multor active aflate în România, urmată de transferul acestora în cadrul unei tranzacții multijurisdicționale pentru suma de aproximativ 1,2 miliarde USD.
A asistat unul dintre cei mai importanți producători de turbine industriale pe gaz din lume, în cadrul procedurii de achiziție sectorială derulată de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A. Mediaș, pentru realizarea proiectului „Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Național de Transport al Gazelor Naturale pe direcția Bulgaria-România-Ungaria-Austria”, precum și pe parcursul derulării proiectului.
A asistat un grup internațional de înaltă tehnologie implicat într-o gamă largă de programe în întreaga lume, în principal în domeniul apărării și securității naționale (sisteme navale, aerospațiale și terestre), în legătură cu participarea la procedurile de achiziții publice organizate de Ministerul Apărării Naționale, precum și în cadrul procedurilor de achiziții publice organizate de CN Romtehnica S.A. (companie deținută de Ministerul Român al Apărării, care se ocupă de dotarea Forțelor Armate Române).