Mihai este avocat și practician în insolvență și această dublă calificare îi permite să ofere clienților o abordare practică și de perspectivă.
Activitatea juridică în practica de insolvență coordonată de Mihai acoperă reorganizarea judiciară și voluntară, procedurile premergătoare insolvenței, falimentul și lichidarea, recuperări de creanțe și/sau negocierile cu debitorii și creditorii precum și litigii complexe de insolvență, în multiple industrii, inclusiv energie, construcții, farma, comerț cu amănuntul și financiar.
Cu privire la mandatele de dreptul muncii, Mihai consiliază clienți naționali și internaționali din arii de practică diversificate, atât în proiectele de consultanță, cât și în litigii, inclusiv în legătură cu drepturile și beneficiile angajaților, planuri de restructurare sau transfer de angajați, contracte și negocieri colective, proceduri disciplinare și de necorespundere profesională, cereri de discriminare și hărțuire.
A asistat o companie românească lider în domeniul construcțiilor hidrotehnice și hidroenergetice din România, aflată în prezent în insolvență. Asistența are în vedere în principal elaborarea unui plan de reorganizare menit să reintegreze cu succes compania și să achite datoriile acesteia în valoare de aproximativ100 milioane EUR.
A asistat o filială din România a unei importante bănci internaționaleîn legătură cu o contestație împotriva măsurii administratorului judiciar de respingere a cererii băncii de plată a creanțelor izvorâte după deschiderea procedurii de insolvență, reprezentând creanțele accesorii la creanța garantată la care banca era îndreptățită până la momentul subrogației legale.
A asistat un lider global în soluții și servicii de apă, igienă și prevenirea infecțiilor, în ceea ce privește achiziția în valoare de 3,7 miliarde USD a unei companii de producție chimică, în legătură cu un due diligence extins asupra transferului de bussines.
A asistat una dintre cele mai mari companii de producție de alimente din lume, cu privire la achiziția de 2 miliarde EUR a unui lider european cu creștere ridicată în cornuri și gustări coapte, cu privire la toate problemele legate de ocuparea forței de muncă referitoare la afacere, inclusiv diferite aspecte ale transferului de angajați legate de preluarea -supra diferitelor linii de business, fiind implicat activ in faza de due diligence si de asemenea in implementarea propriu-zisa a transferului.
A asistat o companie germană specializată în terapia și diagnosticarea cu ajutorul proteinelor plasmatice, în cadrul procedurii de insolvență a unui distribuitor de produse farmaceutice, în vederea recuperării unei datorii comerciale de mai multe milioane de euro.
A asistat unul dintre cei mai mari distribuitori de energie termică din Româniaîntr-un litigiu de mare valoare intentat de către unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din București împotriva Primăriei Municipiului Bucuresti, în calitate de creditor principal, solicitând atragerea raspunderii paratului pentru intreaga masa credala a debitorului, în valoare de peste 850 milioane EUR.
A asistat un lider global în furnizarea de servicii digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și care are aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări, în legătură cu implementarea planuilor anuale de beneficii pentru angajați în România.
A asistat unul dintre cei mai mari producători mondiali de materiale și aditivi pentru industria construcțiilor, în legătură cu mai multe chestiuni de angajare privind divizarea EBA/EBC a MBCC Group (în urma achiziției de 5,2 miliarde EUR a MBCC Group de la Lone Star Funds, o firmă globală de capital privat ; despre care am oferit și consultanță asupra tuturor aspectelor juridice românești ale achiziției), unul dintre cei mai importanți furnizori de produse chimice și soluții pentru construcții la nivel mondial, cu accent deosebit pe transferul automat de angajați și alte probleme de angajare care pot afecta tranzacția.