Asistând companii locale și străine din diverse sectoare de afaceri, instituții financiare și autorități publice, Robert are o experiență semnificativă de consiliere în probleme juridice societare, comerciale și piețe de capital, inclusiv structurarea și negocierea tranzacțiilor, rapoarte de due-diligence, guvernanță corporativă, conflicte de interese, tranzacții intra-grup, răspunderea directorilor și drepturile acționarilor.
A lucrat atât în mandate de consultanță, cât și în litigii, combinând expertiza sa în activitatea de zi cu zi.
A asistat un lider global în soluții și servicii de apă, igienă și prevenire a infecțiilor, în chestiuni post-closing, în legătură cu achiziția strategică a unui principal producător local din industrie.
A asistat unul dintre cele mai mari lanțuri multinaționale de fast-food, în legătură cu o finanțare de mai multe milioane de euro și, de asemenea, cu proceduri de expropriere conform legislației române, aceasta din urmă incluzând reprezentarea în fața instanțelor române.
A asistat o companie strategică de investiții imobiliare, în legătură cu achiziția unui pachet majoritar de acțiuni într-o companie de proiecte de construcții. Mandatul a inclus procesul de due diligence, negocieri și încheiere a documentelor tranzacției și consultanță corporativă.
A asistat o mare companie multinațională din industria auto, în legătură cu o asociere de tip joint venture încheiată cu un mare producător de automobile, o tranzacție multi-jurisdicțională, în special în efectuarea de due diligence asupra filialelor din România.
A asistat mai multe bănci internaționale, membre ale Asociației Custozilor Globali, cu privire la custodia asupra valorilor mobiliare și altor active în România, și riscurile aferente, în cazul insolvenței custozilor din România. Asociația Custozilor Globali este un grup de 12 instituții financiare care asigură servicii de păstrare a valorilor mobiliare și funcții de gestionare a activelor, în principal, pentru investitori instituționali transfrontalieri din întreaga lume
A asistat o importantă bancă românească (membru din grupul unui furnizor austriac de servicii financiare din Europa Centrală și de Est), în ceea ce privește acordurile de novație pentru tranzacțiile locale cu instrumente financiare derivate, aspecte legate de posibila modalitate de valorificare și protejare a unor active cu valoare artistică și aspecte referitoare la datele personale ale clienților.
A asistat o importantă bancă românească de dezvoltare (membru din grupul unui furnizor austriac de servicii financiare din Europa Centrală și de Est), cu privire la un litigiu de milioane de euro vizând aplicarea beneficiilor fiscale, în vigoare în conformitate cu legislația emisă în perioada pandemiei de Covid-19.
A asistat filiala din România a unui actor internațional de pe piața telecomunicațiilor, în materie de dispute privind licitațiile publice derulate de autoritățile române, precum și obținerea de autorizații specifice.
We have been informed that some of you have recently received unsolicited emails from a fake email address claiming to represent our law firm. We would like to emphasize that these messages do not come from us and have nothing to do with our work. For your safety, please do not open these emails and do not provide any personal or confidential information.
If you have received such messages, we recommend that you report them as spam and contact us directly at the official email address (general@musat.ro) or at our phone number - 021.202.59.00.
We are looking very seriously into this situation and are investigating it together with the competent authorities to prevent such incidents in the future. Thank you for your understanding and cooperation!
Am fost informați că, recent, unii dintre voi ați primit emailuri nesolicitate de la o adresă de email falsă care pretinde a reprezenta firma noastră de avocatură. Dorim să subliniem că aceste mesaje nu provin de la noi și nu au nicio legătură cu activitatea noastră. Pentru siguranța dumneavoastră, vă rugăm să nu deschideți aceste emailuri și să nu furnizați informații personale sau confidențiale.
Dacă ați primit astfel de mesaje, vă recomandăm să le raportați ca spam și să ne contactați direct la adresa oficială de email (general@musat.ro) sau la numărul nostru de telefon - 021.202.59.00.
Luăm foarte în serios această situație și investigăm împreună cu autoritățile competente pentru a preveni astfel de incidente pe viitor. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!