Mușat & Asociații este întotdeauna cu un pas înainte în ceea ce privește evoluția cadrului legislativ și a mediului de afaceri, anticipând nevoile clienților și acționând că un deschizător de drumuri în domeniu.

Conferința „2017 – Provocări și tendințe fiscale”

Bucureşti, 27 ianuarie 2017:  Numeroși antreprenori, directori de operațiuni, manageri financiari și specialiști în taxe din cadrul marilor companii din România au aflat de la experții Mușat & Asociații – Consultanță Fiscală care sunt cele mai fierbinți teme în domeniul fiscalității la început de an. În cadrul conferinței organizate la București cu tema „2017 – Provocări și tendințe fiscale”, aceștia au analizat împreună subiecte precum: reforma status-quo-ului fiscal, propuneri ale mediului de afaceri în materie fiscală, noile tendințe în abordarea inspecțiilor fiscale – în contextul principalelor modificări aduse recent legislației specifice, prin prisma experienței extinse în mandate de anvergură ale specialiștilor Mușat & Asociații.

În contextul celor mai recente schimbări propuse de Guvern și modificărilor aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură fiscală, am considerat important pentru mediul de afaceri să dezbatem împreună cu invitații noștri și să explicăm, de exemplu, ce presupune simplificarea sarcinilor administrative în materie de TVA, armonizarea și cooperarea fiscală la nivel european, atât pe zona de impozite directe, cât și în ceea ce privește TVA, precum și să previzionăm care sunt provocările și tendințele fiscale ce ne așteaptă în acest an. Totodată, având în vedere multiplele spețe în care acordăm consultanță fiscală clienților noștri, am discutat aspecte desprinse din practica noastră, astfel încât managerii să cunoască și să evite anumite situații neplăcute ce pot interveni în raport cu autoritățile fiscale”, a declarat Răzvan Graure, Partener Taxe la Mușat & Asociații.

Posibilitatea reluării deducerii cheltuielilor și a TVA în situația anulării codului de TVA, programele de tip “stock option” și alte facilități de fidelizare a resursei umane, avantajele de care beneficiază, dar și riscurile potențiale la care  se pot expune companiile din perspectiva optimizării fiscale,  care este abordarea instanțelor în problema fraudei fiscale au completat tema dezbătută în cadrul conferinței.

Mușat & Asociații – Consultanță Fiscală este o companie de consultanță fiscală afiliată societății de avocatură Mușat & Asociații, ce reunește consultanți și avocați specializați în drept fiscal. Beneficiind de cunoștințe vaste în această arie de practică, Mușat & Asociații – Consultanță Fiscală oferă consiliere detaliată cu privire la aspecte fiscale și dificultățile în aplicarea și interpretarea lor, generate de numeroasele modificări ale legislației în domeniu.

Expertiza acoperă toate domeniile de aplicare a legislației fiscale atât la nivel național, cât și la nivel internațional, de la fiscalitate directă și indirectă, prețuri de transfer și TVA, până la consiliere de specialitate în domeniul fuziunilor și achizițiilor, tranzacții complexe transfrontaliere, precum și identificarea unor alternative financiare eficace pentru investițiile în Romania.

Echipa de consultanți are o experiență bogată dobândită în numeroase industrii-cheie, precum: financiar-bancară, asigurări, sănătate & produse farmaceutice, petrol & gaze, imobiliar & construcții, comunicații, media & tehnologie, retail, industrie.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.