Mușat & Asociații este întotdeauna cu un pas înainte în ceea ce privește evoluția cadrului legislativ și a mediului de afaceri, anticipând nevoile clienților și acționând că un deschizător de drumuri în domeniu.

ICCJ pune punct litigiului dintre Metalimportexport şi Thyssen Krupp şi Otto Wolff

MUŞAT & ASOCIAŢII şi NNDKP obţin, pentru a treia oară, respingerea căilor extraordinare de atac fomulate de Metalimportexport împotriva Thyssen Krupp şi Otto Wolff

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins joi, 20.06.2013, căile extraordinare de atac (revizuire şi contestaţie în anulare) împotriva celei de-a treia decizii pronunţate de către ICCJ cu privire la recursul societăţii Thyssen Krupp Steel Beteiligungen GmbH şi Otto Wolff Handelgesellschaft GmbH, în litigiul cu Metalimportexport, început la 30 decembrie 1983.

Cele două decizii ale  Înaltei Curţi cu privire la aceste recursuri, pronunţate tot în favoarea societăţilor Thyssen Krupp şi Otto Wolff, fuseseră anterior desfiinţate prin exercitarea unor căi de atac similare. De această dată însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pare a fi pus punct final şi definitiv acestui litigiu istoric, respingând ultima contestaţie în anulare şi revizuire a Metalimportexport.

Avocaţii Muşat & Asociaţii au reprezentat Thyssen Krupp Steel şi Otto Wolff America, în timp ce NNDKP au reprezentat Otto Wolff Handelgesellschaft GmbH.

„Suntem încântaţi că Înalta Curte nu şi-a mai retractat propriile hotărâri, cum în mod extrem de criticabil făcuse anterior, şi a pus capăt unui întreg şir de cereri şi contestaţii care nu urmăreau decât prelungirea la infinit a acestui litigiu, în speranţa că Metalimportexport ar fi putut obţine câştig de cauză la Înalta Curte. Este o soluţie firească şi legală într-un stat de drept, în care nu pot fi puse sub semnul întrebării la infinit, hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile”, a precizat Viorel Dinu, Partner Muşat & Asociaţii, care a acţionat de partea Thyssen Krupp Steel şi Otto Wolff America.

Obiectul litigiului l-a constituit acţiunea formulată de Metalexportimport pentru plata unei daune de 37,5 milioane de dolari, reprezentând contravaloarea a 68.246 de tone de tablă groasă livrată, pretins neachitată de cele patru companii, plus dobânda aferentă. Procesul început la 30 decembrie 1983 a fost coordonat de-a lungul timpului de unii dintre cei mai buni avocaţi din România: Maestrul Constantin Vişinescu, Ion Nestor, Ana Diculescu-Şova, Gheorghe Muşat şi Nicolae Viorel Dinu.