Mușat & Asociații este întotdeauna cu un pas înainte în ceea ce privește evoluția cadrului legislativ și a mediului de afaceri, anticipând nevoile clienților și acționând că un deschizător de drumuri în domeniu.

Mușat & Asociații a ținut o prelegere în cadrul seminarului „Codul Muncii. Efectele aplicării noilor reglementari pentru angajatori și angajați”

Cleopatra Draghici, Avocat Colaborator Senior în cadrul Mușat & Asociații, a ținut o prelegere cu privire la avantajele și dezavantajele noilor prevederi ale Ordonanței de Urgență nr. 65/2005. Seminarul a fost organizat de revista Bilanț și a avut loc în data de 21 februarie 2006, la București, la sediul Mușat & Asociații.

Dl. Constantin Rudnitchi, redactor-șef al revistei Bilanț, a fost gazda seminarului iar dl. Mihai Seitan, Secretar de Stat și Președinte al CNPAS, a ținut un alt discurs.

Cleopatra Draghici a subliniat faptul că Ordonanţa de Urgență nr. 65/2005 a fost întocmită în conformitate cu dispoziţiile Directivei nr. 98/95/CE cu privire la corelarea legislațiilor referitoare la concedierile colective ale statelor membre.

Ea a analizat retragerea voluntară ca alternativă la procedura de concediere colectivă și a evidențiat avantajele și dezavantajele ambelor proceduri. Programele de retragere voluntară au avantaje procedurale; sunt mai simple și rapide. Astfel, angajatorii pot evita procedurile stricte necesare în cazul concedierii colective și pot angaja imediat oameni pentru același loc de muncă. De asemenea, vor putea fi evitate posibile litigii și deficitul de imagine provocate de concedierile colective.

Un dezavantaj constă în faptul că angajatorii nu vor putea stabili numărul de angajați incluși în programele de retragere voluntară, și, prin urmare, nu vor putea stabili valoarea plăților compensatorii către angajați. De asemenea, vor trebui să platească impozite și alte contribuţii pentru plățile compensatorii, spre deosebire de programele de concediere colectivă, pentru care plățile compensatorii sunt excluse din impozitul pe profit.

Important notice:

Beware of Fraudulent Emails

We have been informed that some of you have recently received unsolicited emails from a fake email address claiming to represent our law firm. We would like to emphasize that these messages do not come from us and have nothing to do with our work. For your safety, please do not open these emails and do not provide any personal or confidential information.

If you have received such messages, we recommend that you report them as spam and contact us directly at the official email address (general@musat.ro) or at our phone number - 021.202.59.00.

We are looking very seriously into this situation and are investigating it together with the competent authorities to prevent such incidents in the future. Thank you for your understanding and cooperation!

Anunț important

Atenție la Emailuri Fictive

Am fost informați că, recent, unii dintre voi ați primit emailuri nesolicitate de la o adresă de email falsă care pretinde a reprezenta firma noastră de avocatură. Dorim să subliniem că aceste mesaje nu provin de la noi și nu au nicio legătură cu activitatea noastră. Pentru siguranța dumneavoastră, vă rugăm să nu deschideți aceste emailuri și să nu furnizați informații personale sau confidențiale.

Dacă ați primit astfel de mesaje, vă recomandăm să le raportați ca spam și să ne contactați direct la adresa oficială de email (general@musat.ro) sau la numărul nostru de telefon - 021.202.59.00.

Luăm foarte în serios această situație și investigăm împreună cu autoritățile competente pentru a preveni astfel de incidente pe viitor. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!