Prezentare generală și experiență

În contextul noilor descoperiri tehnologice și a apariției unor modele de afaceri inovatoare, gestionarea eficientă a portofoliului de drepturi de proprietate intelectuală (DPI) și evaluarea adecvată a acestora devin extrem de importante pentru afaceri. Echipa noastră de Proprietate Intelectuală a acumulat o experiență impresionantă într-o gamă extinsă de probleme privind DPI, incluzând achiziția, dezvoltarea, implementarea, transferul și asigurarea respectării drepturilor specifice și a consiliat numeroși clienți în legătură cu brevete naționale și internaționale, mărci și drepturi de autor, contribuind la succesul comercial al acestora pe piața locală și la nivel global.

Asistăm clienții internaționali și locali în proiecte de fuziuni și achiziții, asocieri în participațiune, restructurări corporative, cesiuni, IPO-uri și alte tranzacții, în care DPI reprezintă elementele esențiale ale proiectului. În mod frecvent, avocații și consilierii noștri în proprietate intelectuală efectuează analize de tip „due diligence” în legătură cu portofolii extinse de DPI, pentru determinarea sferei de acoperire și a valabilității drepturilor vizate.

Mușat & Asociații reprezintă clienții în proceduri și litigii complexe privind DPI, fiind singura dintre marile societăți de avocatură din România care asigură continuitatea echipei implicate în proiect atât în faza administrativă, cât și în faza litigioasă. Aria de expertiză a echipei noastre acoperă toate tipurile de litigii privind brevete de invenții, mărci, drepturi de autor și drepturi conexe, baze de date, nume de domenii, desene și modele industriale și modele de utilitate.

PAUL GEORGE BUTA
delimiter-2
9V8A4623 Paul Buta

Partener Coordonator Adjunct

Arii de practică: Sănătate/Domeniul Farmaceutic și Proprietate Intelectuală, Concurență / Ajutoare de Stat & Drept European, Fuziuni și Achiziții / Privatizări, Litigii și Arbitraj

Telefon: +40 21 202 59 09

Fax: +40 21 223 04 95

E-mail: paul.buta@musat.ro

Adresa: Bulevardul Aviatorilor 43, Sector 1, Cod poștal 011853, București, România

all_underline

Mandate importante. O selecție a celor mai importante mandate ale noastre include asistența juridică acordată:

  • Deutsche Telekom A.G., o companie germană de top din domeniul telecomunicațiilor, în legătură cu protecția portofoliului acesteia de mărci în România împotriva încălcărilor de către terţi a mărcilor sale de renume, inclusiv a mărcii de culoare “Magenta” deținută de Client.
  • ZTE Corporation, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de telecomunicații din lume (și filiala sa din România), într-o serie de litigii privind pretinsa încălcare a unui brevet esențial deținut de Vringo Infrastructure Inc., un renumit „patent troll”.
  • Antena TV Group, unul din cei mai mari producători de conţinut audio-vizual din România, membru al Intact Grup, în ceea ce privește diferite aspecte legate de respectarea drepturilor de autor în relațiile cu companiile de cablu, în special cu RCS & RDS, liderul pieței românești de retransmitere prin cablu.
  • Apple Inc., în ceea ce privește aspectele privind drepturile de proprietate intelectuală legate de lansarea versiunii în limba română a iTunes, cel mai mare magazin de muzică și videoclipuri on-demand.
  • Amazon Inc., operatorul celei mai importante platforme de retail online din lume, în legătură cu protecția mărcii împotriva încălcărilor săvârșite de terțe companii, precum și în legătură cu implementarea unui sistem complex de contracte privind transferul DPI.
  • Dr. Max, unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din Europa Centrală și de Est, deținut de grupul de investiții Penta Investments, în cadrul celei mai mari tranzacții în domeniul farmaceutic din România, cu privire la transferul DPI aparținând societăților achiziționate și analiza impactului tranzacției drepturilor de proprietate intelectuală prevăzute în contractele încheiate cu terțe părți.
  • Novartis Pharma GmbH şi Novartis A.G., unul dintre principalii producători mondiali de medicamente inovative, cu privire la protecția drepturilor de brevet și de marcă, inclusiv în procedurile de formulare și depunere a cererilor necesare, precum și reprezentarea clientului în fața instanțelor românești în proceduri de ordonanță președințială și de fond, privind încălcarea drepturilor conferite de brevetele de invenție. Mandatul nostru a inclus redactarea și depunerea la autoritățile relevante a cererii de intervenție, precum și susținerea DPI aparținând Clientului în fața autorităților de reglementare, împotriva companiilor terțe.
  • Abbott Laboratories, în ceea ce privește aspectele de proprietate intelectuală incidente în procesul de restructurare internă, realizată ca urmare a achiziționării producătorului european Solvay Pharmaceuticals.
  • Pfizer Inc., în cadrul procedurilor judiciare privind anularea înregistrării unei mărci similare cu o Denumire Comună Internațională (DCI) pentru un medicament produs și comercializată de Pfizer Inc.
  • H Lundbeck A/S, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de medicamente inovatoare utilizate în tratamentul afecțiunilor psihiatrice, pentru asigurarea respectării drepturilor conferite de un brevet de invenție în România și reprezentarea Clientului atât în litigii de anulare a unui brevet de invenție inițiate de companii de medicamente generice, precum și în procedurile judiciare referitoare la încălcarea brevetelor Clientului de către terțe companii.
  • DIGI O2, un fabricant taiwanez de dispozitive medicale, în cadrul unui litigiu inițiat de un presupus inventator al unui dispozitiv medical, atât în cadrul procedurii ordonanței președințiale, cât și în procesul pe fondul cauzei.
  • Kaufland România, cel mai important comerciant cu amănuntul de produse alimentare din România, în legătură cu aspecte complexe de dreptul proprietăţii intelectuale determinate de organizarea unei campanii naționale de promovare a produsele alimentare provenite din România.
  • Oxford University Press, cea mai mare editură universitară de limbă engleză din lume, în legătură cu cadrul de reglementare din România a drepturilor de autor și a drepturilor conexe acestora.

Alte mandate reprezentative ale practicii noastre includ asistența juridică acordată:

  • BNP Paribas (anterior Fortis S.A./N.V.), una dintre cele mai importante instituții bancare din Belgia, în cadrul procedurilor judiciare împotriva unei companii de asigurări cu sediul în România în vederea protejării mărcii Clientului.
  • Blue Air – Airline Management Solutions, compania aeriană low-cost din România, privind aspectele specifice managementului portofoliului de mărci al Clientului, în procedurile de înregistrare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a unui acord de cesiune elaborat, asigurând extinderea protecției mărcilor relevante ale Clientului.
  • Biotest, un important producător european de medicamente biologice, în cadrul unei dispute cu un importator român privind folosirea neautorizată a mărcii protejate a Clientului pe produse plasate ulterior pe piața din România.
  • AbbVie Inc. și mai multe dintre filialele sale, în legătură cu amenințarea determinată de intenția de lansare în România a unei versiuni generice a unui medicament lider de piață folosit în tratamentul virusului HIV, cu mai mult de 5 ani înaintea expirării protecției conferite de brevet.
  • Arena S.A.S, o alianță a furnizorilor de produse de bricolaj, lider mondial, într-un litigiu privind încălcarea continuă a mărcii europene cu renume ”GO/ON!” aparținând Clientului, de către fostul său distribuitor din România, la rândul său parte a unui lanț european de retaileri de produse de bricolaj.
  • SSIF Broker, o companie românească de brokeraj, în legătură cu negocierile care au dus la achiziționarea de software specific de brokeraj de la un dezvoltator indian.
  • Salvaţi Copiii, filiala românească a celei mai renumite inițiative private mondiale de ajutor umanitar pentru copi i, cu privire la diferite aspecte controversate privind încălcarea drepturilor exclusive la marcă deținute de către aceasta.
  • L’Oreal România, filiala locală a celei mai mari companii de cosmetice din lume, în mai multe litigii privind încălcarea mărcilor diviziei sale de lux, de către entități din România, prin importul neautorizat și vânzarea de produse contrafăcute.
  • Deezer, titularul platformei omonime de music streaming, în legătură cu extinderea serviciilor furnizate în România, în mod particular în ceea ce privește negocierea cu organismul român de gestiune colectivă a tarifelor de licențiere pentru serviciul furnizat în România, după reușita de a soluționa amiabil o dispută cu organismul de gestiune colectivă privind neplata sumelor datorate.
  • Heliae Development, o companie care activează în domeniul cercetării și dezvoltării microalgelor și a altor sisteme biologice pentru producerea, adaptarea și inovarea produselor destinate comercializării, în vederea reprezentării clientului în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.
  • Premier Capital, un fond de investiții de top cu operațiuni în Malta și țările baltice, în ceea ce privește achiziția filialei din România a McDonald’s, mandatul nostru acoperind atât analiza aspectelor de proprietate intelectuală implicate în procedura de achiziție, cât și redactarea și negocierea contractelor de vânzare și de franciză.
  • Romsys, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din România, într-un litigiu complex privind folosirea neautorizată a secretului comercial și a altor informații confidențiale ale clientului de către un concurent care a obținut informații dintr-un raport de due dilligence.
  • Autonet Group, cel mai mare retailer român de piese de schimb pentru autovehicule, în legătură cu importul de piese de schimb individuale pentru autovehicule, din perspectiva cadrului legislativ nou cu privire la sancțiunile impuse pentru vânzarea de piese de schimb contrafăcute.
  • CAT Music, una dintre casele de discuri de top din România, într-o dispută referitoare la obligația de plată către organismele de gestiune colectivă a taxei reprezentând timbru muzical, aferente discurilor vândute în România. Acest mandat ne-a oferit oportunitatea unică de a explora legalitatea unui impozit care nu are corespondent în UE, nefiind legat de remunerații și care finanțează direct activitatea societăților de gestiune colectivă.
  • Millenium Pharmaceuticals, un producător de top de medicamente inovative, în legătură cu potențiale acțiuni împotriva amenințării determinate de intenția de lansare pe piață a medicamentelor generice care încalcă drepturile exclusive de brevet ale Clientului.
  • Institutul de Istorie și Teorie Literară „George Călinescu” și Fundația Națională pentru Știință și Artă, într-un litigiu de referință în legătură cu traducerea unei opere a Prințului Dimitrie Cantemir, având ca obiect pretinsa plagiere a traducerii anterioare de către noul traducător.
  • Dieffenbacher GmbH, unul dintre cei mai renumiți producători germani de utilaje pentru industria de prelucrare a lemnului, în vederea asigurării protecției portofoliului său de brevete în România.
  • Alka Co, un producător important de bunuri de larg consum, în două litigii cu privire la încălcarea mărcii sale desemnate ca brand de top pe piața românească a semințelor și oleaginoaselor, precum și a drepturilor aferente asupra desenelor și modelelor industriale.
  • Abbott Products România, cu privire la înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a mai multor mărci purtătoare de mesaje într-o campanie promoțională pentru medicamente inovatoare anti-vertij. Mandatul nostru a inclus întreaga procedură de înregistrare și reprezentare în fața OSIM.
  • Grindeks a.s., unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de farmaceutice inovatoare din Letonia, în mai multe litigii având ca obiect protecția mărcilor sale împotriva actelor de contrafacere săvârșite de anumite companii generice.
  • Un important radiodifuzor din Europa, prin acordarea de asistență juridică și reprezentare în legătură cu problemele privind drepturile de autor cu care se confruntă Clientul în activitatea sa din România.
  • Egis Pharmaceuticals, în mai multe mandate de cercetare privind protecția conferită în România de diferite brevete de invenție europene și internaționale.
  • Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, în calitate de consultant în legătură cu probleme legate de gestionarea colectivă a drepturilor de autor în România.
  • Institutul Naţional al Originii şi Calităţii, în procedura de opoziție împotriva înregistrării denumirii de origine controlată Patrimonio ca marcă națională, înregistrare solicitată de către unul dintre cei mai importanți producători de vinuri din România.
  • Monsanto, unul dintre cei mai importanți producători globali de semințe și alte produse folosite în agricultură, în probleme de proprietate intelectuală privind protecția soiurilor de plante, în contextul restructurării interne a grupului.
  • Hoffmann-LaRoche, unul din lideri de piață în producția mondială de medicamente originale, în legătură cu protecția mai multor mărci și brevete ale grupului valabile în România.
  • Ursus Breweries S.A., filiala română a SABMiller, unul dintre jucătorii semnificativi de pe piața berii, cu privire la diferite aspecte de proprietate intelectuală ca urmare a achiziționării unui producător român de bere.
  • Deutsche Telekom A.G., unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de servicii telecom în procedurile privind încălcarea drepturilor sale exclusive asupra mărcii într-un reality show on-line de către o entitate din România precum și în procedura de contestare a înregistrării la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a unei mărci similare cu cea deținută de către Client.
  • Comitetul Olimpic Internațional şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, o prestigioasă organizație sportivă internațională și filiala sa din România, în mai multe dispute privind încălcarea de către terți a DPI asupra Mărcilor și Simbolurilor Olimpice protejate în favoare Clienților noștri prin Statutul Olimpic, recunoscute ca atare prin intermediul unor aranjamente internaționale privind mișcarea sportivă mondială și organizarea competițiilor sportive periodice.
  • Google, într-un mandat privind analiza cadrului legal aplicabil angajaților săi din România și consultanță personalizată în ceea ce privește clauzele din contractele de muncă sau colaborare, în scopul asigurării protecției drepturilor de autor rezultate din activitatea angajaților în favoarea Clientului.
  • Hitachi Construction Machinery Europe, un important producător de echipamente, cu privire la procedurile de încălcare a dreptului la marcă derulate împotriva fostului său distribuitor din România.
  • Debenhams Plc, Nine West, The Peacock Group, Bo Concept, Ermenegildo Zegna Holding Italia SpA, IKEA Systems BV, Whirlpool, McDonald’s, La Senza International, T2 Tea, în legătură cu structurarea și implementarea unor rețele de franciză în România și în țările vecine.
  • Unul dintre cei mai importanți designeri din Marea Britanie, într-o dispută având ca obiect încălcarea drepturilor asupra mărcii, inițiată împotriva unei societăți românești pentru contrafacere prin comercializarea produselor contrafăcute pe piața românească.
  • Unul dintre cei mai renumiți producători TV și publiciști români, în legătură cu protecția drepturilor de autor asociate cu diferite acorduri de producție TV și de editare de opere literare la una dintre cele mai cunoscute edituri din România.
  • Glaxo SmithKline (GSK), ca urmare a achiziționării Europharm (cel mai mare grup farmaceutic privat din România), într-unul dintre primele litigii având ca obiect încălcarea drepturilor conferite de brevet cu privire la produse farmaceutice în România. Mușat & Asociații a reprezentat cu succes GSK, atât în procedurile privind luarea unor măsuri provizorii, cât și în acțiuni pe fond, și pentru protecția mărcii Amoxiclav, într-un litigiu împotriva unei alte companii farmaceutice privind importul în România de medicamente contrafăcute.
  • Lotto Sport Italia SpA, Duck & Cover şi The Body Shop, în procedurile administrative și legale având ca scop eliminarea produselor contrafăcute de pe piața din România care poartă, cuprind sau încorporează mărcile sau tehnologiile protejate ale Clienților, inclusiv în negocierile purtate de Clienți.
  • Alcatel Lucent S.R.L., producător și retailer internațional de electronice, în procedura de dobândire a drepturilor asupra invențiilor create de angajații săi din România.
  • Palace Resort & Spa, un hotel de lux din Sibiu, România, cu privire la afilierea sa la un lanț hotelier internațional prin franciză, în urma efectuării unei cesiuni complexe; mandatul nostru a inclus analiza due diligence, elaborarea documentelor justificative și negocierea contractului de franciză (o premieră pentru Hilton Hotels în Europa).
  • Erudio, o organizație non-guvernamentală din România care promovează leadership-ul creativ, în legătură cu protecția DPI privind materialele și prezentările pregătite de diferite personalități române și străine, predate în cadrul cursurilor și al programelor de instruire oferite de Client.
  • DJ Magazine Ltd., o apreciată publicație britanică dedicată muzicii dance, în fața instanțelor din România într-un litigiu de anulare de marcă, precum și în procedurile de opoziție și contestație în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci împotriva cererilor de înregistrare a unor mărci similare de către terți.
  • DTH Television Group S.A., în legătură cu obținerea drepturilor de autor direct de la producători sau de la organismele românești de protecție a drepturilor de autor. Am asistat Clientul și în campaniile de lansare și difuzare a numeroase reclame TV, asigurând consultanță din perspectiva DPI în evaluarea compatibilității campaniilor cu normele și principiile publicității comparative și cele privind diluția mărcilor.
  • Stiftung Amurt Schweiz, membru al Ananda Marga Universal Relief Team, în legătură cu protecția DPI împotriva utilizării ilegale a mărcii și a numelui de domeniu de către o asociație românească activă în domeniul umanitar.
  • Dolby Laboratories Inc. U.S.A., cu privire la produse contrafăcute ale societății Rosal Import Export S.R.L. prezentând, purtând, integrând sau încorporând drepturile de proprietate intelectuală aparținând Dolby.
  • Observatorul Cultural, una dintre cele mai vechi reviste culturale românești post-comuniste disponibilă încă în forma tipărită, în legătură cu numeroase aspecte privind drepturile de autor.
  • New Line Cinema U.S.A., cu privire la protecția drepturilor de autor asupra traducerilor românești ale trilogiei numite The Golden Compass, transpuse în imagini cinematografice și teatrale.
• Dl. Adrian Sînă, unul dintre cei mai populari artiști pop români, într-un litigiu complex privind încălcarea drepturilor de autor asupra unei opere muzicale.
  • CDK Global (Finland) OY, unul dintre furnizorii de top de soluții integrate IT și de marketing digital pentru industria de retail auto, într-un litigiu complex privind încălcarea drepturilor de autor și a mărcii aparținând Clientului.
  • Un important producător internațional de produse din tutun, în legătură cu potențiale încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală pe piața locală, în contextul depunerii cererilor de obținere a protecției prin brevet.
  • Otsuka Pharmaceuticals, o societate dedicată cercetării și dezvoltării unor medicamente inovative, în privința unei încălcări a drepturilor conferite de brevetul de invenție, în contextul lansării premature pe piața din Romania a unor medicamente generice, prejudiciind astfel interesele producătorului medicamentului inovativ folosit în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos.
  • Eli Lilly, filiala locală a uneia dintre cele mai importante companii din industria farmaceutică, în legătură cu aspecte de proprietate intelectuală din contractele de colaborare cu cercetătorii implicați în efectuarea de studii clinice, prin raportare la cerințele specifice privind drepturile de autor și brevetele de invenții.
  • Laboratoarele Fares Bio Vital S.R.L., unul dintre cei mai importanți producători locali de ceaiuri de plante și remedii naturale, într-un proiect major ce a implicat mărci înregistrate pentru suplimente alimentare și pentru medicamente, care au generat un litigiu cu o companie lider în domeniul medicamentelor generice atât în fața Oficiului de Stat pentru Invenții si Mărci în procedura de opoziție, cât și în fața instanțelor în cadrul unei cereri de anulare a mărcii.
  • Top Lac Auto S.R.L., cu privire la procedurile de apărare împotriva unor acuzații de încălcare a unor mărci aparținând unor terți și într-o dispută în care cererea de înregistrarea a mărcii clientului a fost contestată de titularul unei mărci anterioare.
  • Tchibo Markenverwaltungs GmbH, una dintre cele mai importante companii din industria cafelei, în procedura de opoziție în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci privind cererea de înregistrare a unei semn foarte similar cu una din mărcile anterioare deținute de Client.
  • Fluidra Commercial S.A.U., un lider global în producția echipamentelor și a substanțelor chimice pentru piscine, în legătură cu utilizarea neautorizată a uneia dintre mărcile sale europene de către fostul distribuitor, într-o procedură litigioasă complexă, implicând acțiuni de contrafacere și măsuri provizorii de conservare a probelor împotriva autorului actelor de contrafacere.
  • Ana și Cornel S.R.L., o importantă companie românească care își desfășoară activitatea în industria cărnii, în legătură cu aspecte de proprietate intelectuală incidente în etichetarea produselor, cu accent pe mărci, riscurile și implicațiile folosirii, atât din perspectiva respectării legislației privind mărcile, cât și din perspectiva legislației în domeniul protecției consumatorilor.
  • MLS Invest Trading S.R.L., o renumită companie în serviciile de livrare de mâncare din România, în legătură cu probleme specifice legate de diverse contracte de licență a unor programe informatice și în negocierile pentru încheierea unui acord de coexistență a mărcilor deținute de părți, pentru teritoriul european.
  • Societe Jas Hennessy, membru al LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton Group, în legătură cu procedura de opoziție în fața Oficiului de Stat pentru Invenții si Mărci împotriva înregistrării de către mai multe companii a unor mărci naționale constând în semne identice cu mărcile de renume ale Clientului.
  • Chipita Romania S.R.L., una dintre companiile alimentare internaționale cu cea mai rapidă creștere economică, care desfășoară activități în peste 50 de țări, în legătură cu portofoliul de mărci naționale ale Clientului, asistând și reprezentând Clientul în fața Oficiului de Stat pentru Invenții si Mărci.
  • Electrolux România S.A., unul dintre liderii la nivel mondial în domeniul aparaturii electrocasnice, cu un secol de activitate în peste 150 de piețe, în legătură cu lansarea unei campanii de marketing pe piața din România pentru o gamă de produse noi, din perspectiva dreptului la marcă.
  • Peacock’s Stores Limited, o companie cu tradiție în domeniul modei, reprezentând Clientul în fața Oficiului de Stat pentru Invenții si Mărci în legătură cu procedurile de înregistrare, transfer și reînnoire a protecției pentru mărcile din portofoliu.
  • Auto Car, una dintre cele mai importante societăți care furnizează servicii de reparații de autovehicule pe piața locală, în legătură cu probleme complexe privind mărcile, reprezentând Clientul atât împotriva acuzațiilor de încălcare de marcă formulate de terți cât și în procedura de contestație împotriva cererii de înregistrare a uneia dintre mărcile Clientului.
  • Epidemic Sound AB, o importantă platformă online oferind o vastă colecție muzicală, în legătură cu aspecte curente privind gestionarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe ale artiștilor și interpreților, cu accent pe gestiunea colectivă obligatorie a drepturilor de autor în România, conform opțiunii Clientului de a gestiona și de a colecta în mod individual drepturile de autor aferente muzicii ambientale furnizate de acesta.
  • Accenture Services S.R.L., o importantă companie care oferă servicii digitale, tehnologice și consultanță pentru companii din diverse industrii, într-un proiect complex în domeniul DPI, cu un accent special pe asigurarea unei protecții efective asupra mărcii și asupra drepturilor de autor ale Clientului.
  • Geokinetics Inc., una dintre cele mai mari companii independente de geofizică (terestră și subacvatică) în negocierea unui acord de licență software cu o firmă locală activă în domeniul geologic, geofizic și în domeniul petrolului și al gazelor din România și din întreaga lume.
  • Spotify, o societate recunoscută la nivel mondial pentru serviciile de music streaming, cu privire la intenția sa materializată de a intra pe piața din România, în cadrul negocierilor cu UCMR-ADA, organismul de gestiune colectivă competent din România, și la încheierea unui acord care să permită Clientului furnizarea serviciilor în România, mandatul incluzând acordarea de asistență juridică curentă privind gestionarea și evaluarea din perspectiva DPI a riscurilor asociate modelului de afaceri al Clientului, raportat la legislația și la uzanțele comerciale din România.
  • Fox Networks Group, o companie importantă în domeniul telecomunicațiilor, în legătură cu numeroase proiecte în care aspectele de proprietate intelectuală aveau un rol esențial, cu respectarea cerințelor legale specifice din România.
  • Belvedere Development S.R.L., un important dezvoltator imobiliar local, în legătură cu drepturile de proprietate intelectuală incluzând mărci, drepturi de autor și nume de domenii aferente unui proiect imobiliar, precum și cu privire la redactarea, negocierea și încheierea acordurilor de cesiune și de licență a mărcilor și a numelor de domeniu.
  • Zscaler Inc., o companie internațională specializată în furnizarea de servicii tip cloud pentru securitatea datelor, într-un proiect complex de due dilligence, în legătură cu acordurile de transfer de tehnologie încheiate în temeiul legislației diferitelor jurisdicții, cu accent pe aspectele legate de drepturile de autor.
  • Ansamble Catering & Services S.R.L., o companie din industria restaurantelor și de catering, în procedurile legale privind încălcarea unei clauze de neconcurență dintr-un contract, prin raportare la aspectele de proprietate intelectuală și de concurență neloială incidente.
  • Un important distribuitor angro de medicamente și dispozitive medicale, în tranzacția pentru achiziția unui distribuitor român de medicamente, inclusiv în ceea ce privește evaluarea riscurilor incidente din perspectiva legislației proprietății intelectuale.
  • Tencent Holdings Limited, cea mai mare companie de jocuri video din lume, care operează atât în China, cât și la nivel global, într-un proiect privind implicațiile financiare și riscurile de reglementare în contextul lansării unei platforme de streaming pentru divertisment.
  • Importanți investitori chinezi atât pe piețele din România, cât și pe cele europene, pentru administrarea drepturilor acestora de proprietate intelectuală, cu accent pe mărci și desene și modele industriale, în procedurile de înregistrare, de reînnoire și în alte proceduri conexe desfășurate în fața Oficiului Român de Stat pentru Invenții și Mărci și a Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate intelectuală.

Aprecieri 


„Echipa de proprietate intelectuală este lăudată pentru sfaturile sale prompte și practice. Lucrează adesea alături de alte departamente, un specific extrem de apreciat de către respondenți.”
Sursă: Chambers & Partners

„Firma are o bogată experiență în acest domeniu, obținută prin intermediul unor cazuri foarte interesante.”
Sursă: Chambers & Partners

Firma este „puternică în disputele privind încălcarea brevetelor și a mărcilor, acționând preponderent de partea acuzării, fiind bine recomandată pentru experiența sa.”
Sursă: Chambers Europe

Clienții sunt impresionați de echipa pregătită de această firmă „extreme de promptă”, apreciind că „se pare că au o activitate neîntreruptă”. Sursă: Chambers Europe

„Această echipă de 12 membri administrează litigii pentru o varietate de clienți.” Sursă: Chambers Europe

Clienții salută „competențele și promptitudinea” firmei, recunoscând că „serviciile furnizate sunt excelente și ne simțim mereu încrezători cu privire la rezultatele pe care le așteptăm”. Sursă: Legal 500

Clienții laudă „echipa entuziastă și reliefează resursele excelente ale firmei, precum și bunele relații profesionale cu autoritățile”. Sursă: Chambers & Partners

„Mușat & Asociații – un neobosit gigant român care deține un portofoliu impresionant de clienți corporatvi și, practic, o relație inegalabilă cu agențiile guvernamentale.” Sursă: Chambers & Partners

Clienții reliefează „modalitatea inovatoare de pregătire a strategiei juridice” implementată de echipă, adăugând că „își găsesc timp pentru a examina toate posibilele căi de acțiune”. Sursă: Chambers & Partners

Clienții au remarcat „stilul prompt” al avocaților: „răspund prompt și la obiect tuturor solicitărilor”. Sursă: Chambers & Partners

Clienții despre avocații Mușat & Asociații: „Nivel ridicat de profesionalism si implicare, spirit inovativ si soluții originale.” Sursă: Chambers & Partners

„Concurează cu uşurinţă cu orice altă firmă internaţională, în ceea ce priveşte acoperirea, expertiza şi viziunea”. Sursă: Chambers & Partners

„Muşat & Asociaţii ne-a depăşit aşteptările de fiecare dată. Este una dintre puţinele firme de avocatură din România care oferă servicii juridice complete și asistenţă juridică integrată.” Sursă: IFLR 1000

Clienții evidențiază firma pentru „rapida înțelegere a nevoilor clientului, solida competență în drept, și familiaritatea cu practica juridică internațională”. Sursă: Legal 500

„Clienţii spun că sunt atraşi de firmă pentru reactivitate şi orientarea către client”. Sursă: Chambers & Partners

„Clienţii Muşat & Asociaţii apreciază ‘abilitatea firmei de a pune la dispoziţie servicii juridice eficiente şi de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor în mod proactiv”. Sursă: Legal 500

Avocații „competenţi, serioşi şi de încredere” ai Muşat & Asociaţii pun la dispoziţie “asistenţă juridică orientată către client şi au experienţă solidă în domeniu”. Sursă: Chambers & Partners

„Foarte capabili, prompți, au cunoștințe juridice bune și sunt orientați către soluționarea nevoilor clienților”. Sursă: Legal 500

„De încredere, răspund rapid, sunt orientați către detalii și comunică foarte bine cu clienții. Ne-au reprezentat într-un litigiu complex din România timp de mai mulți ani și avem încredere în asistența și reprezentarea oferită”. Sursă: Legal 500

„O echipă foarte respectată, cu excelente cunoștințe în domeniu. Oferă soluții bune și înțeleg cele mai complexe cazuri.” Sursă: Legal 500

„Firma oferă o calitate excepțională a muncii, cu o echipă de avocați admirabilă, etalând cunoștințe aprofundate în domeniu.” Sursă: Legal 500

„O firmă cu standarde internaționale și un important jucător local.” Sursă: Legal 500

Clienții spun: „Membrii echipei răspund foarte rapid la cereri, sunt orientați către soluții și aplică standarde vestice și cunostinte locale”. Sursă: Legal 500

Clienții apreciază Mușat & Asociații pentru „echipa sa puternică, dinamică, profesionistă și loială.” Sursă: Legal 500

Echipa Mușat & Asociații este „formată din parteneri dedicați, eficienți și profesioniști.” Sursă: Legal 500

Clienții remarcă faptul că membrii echipei „au experiență, sunt responsabili și orientați către detalii.” Sursă: Chambers Europe

Unul dintre clienți apreciază „cooperarea foarte bună și eficientă” cu echipa, adăugând că toți membrii echipei „răspund rapid la cereri și sunt foarte muncitori.” Sursă: Chambers Europe

Un client pe deplin mulțumit spune: „Avocații întotdeauna propun soluții bune.” Sursă: Chambers Europe

Clienții remarcă faptul că firma oferă „consultanță juridică foarte bună”, subliniază că avocatii sunt „foarte utili și reacționeaza foarte repede”. Sursă: Chambers Europe

Clienții apreciază consultanță juridică cuprinzătoare pe care o oferă firma și subliniază faptul că avocații „lucrează întotdeauna extrem de bine.” Sursă: Chambers Europe

Clienții spun: „Avocații oferă soluții, sunt proactivi, oferă sprijin continuu, răspund rapid, sunt foarte eficienți și bine informați”.Sursă: Chambers Europe

Clienții spun: „Avocații dau dovadă de o cunoaștere profundă a aspectelor juridice și comunică proactiv și prompt.” Sursă: Chambers Europe

„Dovedind excelență pe toate planurile”, echipa Mușat și Asociații este extrem de apreciată, are un palmares impresionant” și „avocați bine instruiți și profesioniști”.”Sursă: IFLR1000

VEZI TOT

Print Friendly, PDF & Email